Μετά το ναυάγιο της Κέρκυρας: Συνεχίζεται η οδύσσεια

Δεν έχει τέλος η οδύσσεια των διασωθέντων του ναυαγίου του τουρκικού δουλεμπορικού δυτικά της Κέρκυρας. Χθες, με αστυνομική επιχείρηση, αλλά και τη βοήθεια των λιμενικών αρχών, οι 200 από τους διασωθέντες του ναυαγίου μετήχθησαν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι 200 θα διανεμηθούν σε Διευθύνσεις Αλλοδαπών σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο όπου θα κρατηθούν μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι που θα επιτρέψουν την αναγνώριση του καθεστώτος τον καθενός, αν, για παράδειγμα, δικαιούνται άσυλο κ.λπ., ενώ οι 48 ανήλικοι με τις οικογένειές τους πρόκειται να παραμείνουν στην Κέρκυρα και να αφεθούν ελεύθεροι με έγγραφο που τους δίνει διορία ενός μηνός να φύγουν από τη χώρα.

Η Γερμανία θα σταματήσει να στέλνει τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα

Την απόφαση να σταματήσει για 12 μήνες την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα έλαβε η Γερμανία, απόφαση που τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του αρμόδιου υπουργείου, η απόφαση «θα ισχύσει για ένα χρόνο, επειδή εκτιμάται ότι στο διάστημα αυτό θα καταστεί δυνατό να επιτευχθούν ουσιαστικές βελτιώσεις στην Ελλάδα».
Ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισλανδία και η Νορβηγία.

Χρήστος Παπουτσής: «Έμπρακτη αναγνώριση της τιτάνιας προσπάθειας της Ελλάδας»

Ως «έμπρακτη αναγνώριση της τιτάνιας προσπάθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πίεσης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη» χαρακτήρισε την απόφαση της Γερμανίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, και εξέφρασε τη χαρά του σε δηλώσεις του, ενώ πρόσθεσε πως επιταχύνονται οι διαδικασίες σχετικά με την εξέταση των χιλιάδων αιτημάτων ασύλου που εκκρεμούν, αλλά και υλοποίησης του νέου νόμου για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και την ενεργοποίηση των διαδικασιών εθελοντικού επαναπατρισμού ή υποχρεωτικής απέλασης των παράνομων μεταναστών.

Από την πλευρά της, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει με ανακοίνωσή της την απόφαση της Γερμανίας, καθώς, όπως υπογραμμίζουν ήταν σύσταση της Ύπατης Αρμοστείας να μην επιστρέφονται αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

Πηγή: Η Αυγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: